Textilfrossa -en blogg om textil inredning

Textilfrossa -en blogg om textil inredning

Hej och välkomna till min blogg!

Här hos mig finner du en blandning av egna projekt och fina saker som finns att köpa. Allt inom textil inredning. Välkomna!

Vill du nå mig - skicka ett mail till info@textilfrossa.se

Påsktupp med tygdekorationer

DIYPosted by Textilfrossa Thu, March 28, 2013 20:43:01

Jag hittade en gammal trätupp i påsklådan som jag under flera år har varit på väg att slänga. Det är väl formen på den som räddat den från att hamna i papperskorgen. Den var nämligen målad i olika lila (?!) nyanser och trät var i ganska dåligt skick.

Jag prövade att slipa ner den, både med slipmaskin och med sandpapper, men det hjälpte inte mycket. Därav har jag inga bilder på hur tuppen såg ut från början och inte heller på hela processen - jag var hela tiden på väg att kasta den.

Sista försöket att rädda tuppen blev med en flaska svart sprayfärg. När färgen hade torkat tyckte jag att den såg ganska bra ut - i alla fall om man kisade lite med ögonen:-)

Sist, men inte minst, så klädde jag tuppen med lite pepitarutigt tyg som jag hade hemma. Och ja - den får stå framme den här påsken. Lite skavanker brukar ju göra oss människor lite vackrare, tänker jag. Så varför kan det inte vara likadant med en påsktupp:-)

Trevlig skärtorsdagskväll!

Foto: Sofia Corneskog, Textilfrossa.se

  • Comments(2)//blogg.textilfrossa.se/#post29