Textilfrossa -en blogg om textil inredning

Textilfrossa -en blogg om textil inredning

Hej och välkomna till min blogg!

Här hos mig finner du en blandning av egna projekt och fina saker som finns att köpa. Allt inom textil inredning. Välkomna!

Vill du nå mig - skicka ett mail till info@textilfrossa.se

Marimekko, våren 2013

InspirationPosted by Textilfrossa Thu, April 18, 2013 13:08:12


Tänkte att det var dags för lite bilder från mitt besök på Marimekko i Göteborg tidigare i våras. Jag börjar med mycket färg, för det är väl det som är synonymt med Marimekko?!

Det kan man verkligen säga om vårens kollektion! Den går i temat glada färger, mycket fruktinspirerat och stormönstrat. Jag börjar med att visa ett tyg som verkligen symboliserar vårens tema:
Tyget Kippo av Ville Silvennoinen var nytt för våren 2013 och hängde i trappan på väg upp mot övervåningen. Bilden föreställer en samling fruktskålar på hög. På en så stor plats, i ett offentligt utrymme, ger tyget ett väldigt mäktigt intryck.

Själv tänkte jag ändå tanken att tyget nog kan vara lite svårplacerat hemma i ett vanligt hus. En rapport är så stor som 173 cm och är väldigt kraftig i sitt uttryck, så den kräver sin rymd och sin plats!Annars får man göra som jag gjort här, plocka ut de färger som man gillar bäst och göra en mindre variant.

På rätt plats i rätt miljö är tyget, tycker jag, en fröjd för ögat! Vad tycker ni?

Foto:Sofia Corneskog, Textilfrossa.se


  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jen Wed, April 24, 2013 18:54:43

Va jättesnyggt alltså. Gillar den variant du gjort! :)